Граждански организации и сдружения на бизнеса организираха протестни шествия в големите

...
Граждански организации и сдружения на бизнеса организираха протестни шествия в големите
Коментари Харесай

Недоволни от анти-ковид мерките протестираха в големите градове

Граждански организации и сдружения на бизнеса организираха протестни шествия в огромните градове против предстоящите по-строги ограничаващи ограничения на фона на растящата четвърта ковид-вълна. 

В София се състоя протестно шествие и протест против наложителното имунизиране и рестриктивните мерки, въведени от здравния министър, които съгласно протестиращите са дискриминационни. Протестът бе под надслов  " Не можеш да експериментираш с мен! Не можеш да ме лишиш от права! ", като тръгна от НДК малко след 17 часа. На отправната точка се събраха 100-150 души. Сред хората, които държаха тирада пред тях, бе и началникът на Коронавирус клиниката в столичната Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров, който е измежду уредниците. " Протестираме против метода, по който имунизацията се употребява за разделяне на обществото, Създават се загради, които са безсмислени ", съобщи доцент Мангъров.

Шествието премина по бул.  " Витоша ", около просветителното министерство и президентството. За 19 часа е очакван огромен протест пред постройката на Народното заседание.

Сдружението на заведенията в България (СЗБ) е оповестило митинг на следващия ден във Варна. " Втора година животът на близо половин милион души, работещи и разчитащи за препитанието си на нашия бранш се трансформира в залог на една здравна рецесия с жестоки стопански последствия. В бизнеса несигурността и неналичието на проект излизат скъпо и горчиво. След следващите тревожни вести и неналичието на какъвто и да било приемлив избавителен излаз за нас, не ни остава друго с изключение на да се активизираме и да изразим своето неодобрение с цялата неотстъпчивост и решителност, които законът ни разрешава до момента в който не ни бъде препоръчана приемлива тактика, която да ни избави и запази ", се показва в отворено писмо на сдружението.

Писмото бе публикувано час откакто основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев внесе доклад до министъра на опазването на здравето, с който предлага въвеждането на нови ограничаващи ограничения, включително и затваряне на закритите площи на заведенията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР